top of page

U wilt graag spotjes plaatsen in uw plafond, maar die is in beton? Spotboringen van Bozac betonwerken BV zijn dan een goede oplossing om spotjes eenvoudig te realiseren. Door onze jarenlange ervaring in spotboren, bent u verzekerd van proper, efficiënt, maar vooral professioneel maatwerk. Bozac werkt zowel voor vaste professionals, aannemers, electriciens als particulieren. Wij trachten steeds bereikbaar te zijn voor een snelle interventie. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN SPOTBORINGEN?

#01. Uitstraling & sfeer.

 

Inbouwspotjes zijn niet voor niets een van de meest gebruikte verlichtingsmethoden voor  algemene verlichting. Door het gebruik van een dimmer zorgt u voor extra sfeervolle verlichting. U kunt met spotjes echter ook een ruimte volledig belichten of juist accenten leggen met licht op bepaalde objecten in uw interieur. Hiervoor heeft u verschillende soorten spotverlichting.

 

Afhankelijk van het oppervlak dat belicht moet worden, kiest u voor een meer of minder bredere lichtbundel. Deze breedte wordt vermeld in graden, waarbij spots met een lichtbundel vanaf 36° tot algemene verlichting gerekend worden. Gebruik een kleinere lichtbundel als u kleine objecten onder de aandacht wilt brengen.

 

Inbouwspots worden meestal gebruikt als direct licht. In dit geval wordt het licht op een specifiek oppervlak gericht. De belichte voorwerpen krijgen extra aandacht doordat vorm en volume worden benadrukt. De meest courante diameters zijn 66, 71, 76  en 81 millimeter. Bij Bozac Betonwerken BV kan u terecht voor spotboringen voor alle diameters tot en met 180 millimeter.

#01. Hoe voeren we spotboringen uit?

 

Boringen voor spots worden bij Bozac altijd van onder naar boven uitgevoerd met een speciale waterdichte hoogfrequente Weka HD16 machine, waarbij we de diepte van de spotboringen aan de hand van uw wensen realiseren, waarbij we minimaal 60 tot 300 millimeter kunnen aanhouden.

Hierbij wordt gewerkt met waterafzuiging, stofafzuiging is ook mogelijk, zodat de netheid op de werkvloer verzekerd blijft. We doorboren in principe nooit het gewelf tenzij u dat wilt en laten steeds enkele centimeters van het gewelf over. Hierdoor blijft de structurele integriteit van het gewelf gegarandeerd en zijn alle gaten correct tegenover elkaar uitgelijnd.

Bozac gebruikt een aangepaste lasertool om het center van de boringen te bepalen. Zo kunnen we elke spot netjes uitlijnen.

 

Andere voordelen van deze werkwijze voor uw spotboringen zijn:

  • Het aftekenen van uw spots is eenvoudiger, omdat u precies ziet waar ze later terechtkomen.
  • Het dichtmaken van het gat aan de bovenzijde is overbodig.

  • In de druklaag zit ijzer, wat op deze manier niet doorboord wordt.

  • Schuine daken en muren staan aan de bovenzijde bij spotboringen vaak in de weg.

 

Wenst u toch uw plafond volledig te doorboren, dan is dit uiteraard geen probleem.

Jan-borre-pas_edited.jpg
Bozac-bel-icon.png

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van spotboringen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Elke situatie is weer anders en wij komen graag bij u langs op locatie om de situatie te bekijken en u te adviseren. U bereikt ons via ons contactformulier of telefonisch op +32 476/62 18 10. Wij maken voor u een gratis offerte!

bottom of page